Zelftest

1/13Hij/zij haalt je naar beneden


Je partner hecht geen waarde aan jouw mening en ideeën. Hij/zij vindt jouw dromen en doelen niet belangrijk. Je partner beledigt je in privésituaties, soms zelfs waar andere mensen bij zijn. Als je aangeeft dat je daar heel verdrietig van wordt, doet je partner net of het allemaal een grapje was of zegt je partner dat hij/zij deze dingen zegt omdat hij/zij zoveel van jou houdt.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

2/13Hij/zij probeert alles te bepalen


Je partner probeert te bepalen wat jij doet in je sociale leven en wat je doet met je carrière. Je partner probeert zelfs te bepalen hoe vaak jij je vrienden mag zien. Je partner ziet jou meer als een verlengstuk van zichzelf dan als een onafhankelijke vrouw/man met een eigen mening en eigen ideeën.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

3/13Je doet alles fout


Je hebt vaak het gevoel dat je iets fout hebt gedaan. Je partner lijkt er wel van te genieten om jouw fouten te benadrukken. Zelfs wanneer je niks fout hebt gedaan word je alsnog door hem/haar behandeld alsof je wel iets fout hebt gedaan. Dit is een duidelijk kenmerk van emotioneel misbruik. Je partner doet net alsof zij/hij boven je staat zodat hij/zij macht over je kan uitoefenen.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

4/13Je partner vestigt de aandacht op je tekortkomingen


Je partner zou eigenlijk gewoon van je moeten houden om wie je bent, met tekortkomingen en al. Maar in plaats van liefde te tonen benadrukt hij/zij liever je “tekortkomingen” in je uiterlijk en je persoonlijkheid. Zij/hij doet dit om je eigenwaarde naar beneden te halen. Je gaat zo denken dat je het geluk hebt dat je überhaupt met hem/haar een relatie mag hebben.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

5/13Je krijgt overal de schuld van


Iedereen maakt wel eens een fout, maar jij krijgt werkelijk overal de schuld van. Zelfs van de fouten die je partner zelf maakt. Het lijkt wel alsof jij je elke dag aan het verontschuldigen bent, maar tegelijkertijd kan je je niet herinneren wanneer je partner zich voor het laatst heeft verontschuldigd. Je partner neemt zelden of nooit verantwoordelijkheid voor zijn/haar negativiteit maar schuift die af op jou, Het ligt allemaal aan jou dat zij/hij zich zo gedraagt.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

6/13Je partner heeft geen respect voor jouw grenzen


Zij/hij checkt stiekem je telefoonberichten en gaat ongevraagd door al je lades en privé spulletjes om zeker te weten dat hij/zij werkelijk alles van je weet. Een ander voorbeeld is dat je partner totaal geen waarde hecht aan jouw overtuigingen. Als je liever geen vlees eet, zal je partner juist proberen om je op andere gedachten te brengen. Jouw grenzen doen er voor hem/haar niet toe.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

7/13Je partner maakt het je moeilijk om met vrienden of familie af te spreken


Je partner wil liever niet naar vrienden en familie, beweert dat het toch leuker is om dingen alleen samen met jullie twee te doen. Gaandeweg uit hij of zij ook steeds meer kritiek op je vrienden en familie. Je blijft er weg om ruzies te vermijden. Je partner is misschien erg jaloers en verbied je om nog af te spreken met andere mensen.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

8/13Je partner probeert je te manipuleren


Om ervoor te zorgen dat jij doet wat hij/zij wil zal je partner eerder geneigd zijn om een ruzie te beginnen of zelfs te dreigen met het beëindigen van de relatie. Dit zal resulteren in het feit dat je vaak akkoord gaat met dingen waar je het helemaal niet mee eens bent. Enkel en alleen maar om een ruzie te voorkomen.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

9/13Zijn/haar liefde kent grenzen


Je partner houdt alleen van je als je precies doet wat hij/zij wil. Doe je dit niet dan kan de relatie zomaar door hem of haar worden beëindigd. Dit betekent vaak ook dat je je voordoet als iemand die je eigenlijk helemaal niet bent.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

10/13Je partner voelt zich het slachtoffer


Zij/hij start alle ruzies en argumenten maar zal achteraf vrijwel altijd de slachtofferrol aannemen. Je partner claimt naderhand dat jij juist degene was die deze ruzie veroorzaakt hebt.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

11/13Je partner weigert te praten


Als jullie het ergens niet over eens zijn of je geeft aan dat je iets niet fijn of leuk vindt dan krijg je de stilte behandeling. Je wordt genegeerd en er wordt niet meer tegen je gesproken. Je voelt één al afwijzing. Je wordt zogezegd doodgezwegen. Je bestaat niet meer voor de ander en hij/zij doet alsof je lucht bent. Er is sprake van algehele afwijzing van jou als persoon.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

13/13Je partner dreigt om de relatie te beëindigen of zichzelf iets aan te doen


Bij moeilijkheden of conflicten dreigt je partner nogal snel om de relatie te beëindigen of zichzelf iets aan te doen. Hij/zij zet je zo onder druk om in te binden of je in te voegen naar zijn of haar verlangens.

Nooit
Soms
Vaak

Correct!

Wrong!

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

%%personality%%

%%description%%

But I'm also %%personality%%

%%description%%

Loading...